Presentació de l’Agenda 2020: ART NOSTRUM

JA TENIM ACÍ L’AGENDA 2020!! Un any més volem agrair als companys i companyes, a les amigues i amics, a les famílies i a totes i cadascuna de les persones que abans i ara conformeu la nostra xarxa afectiva i efectiva, que fidelment escampeu pel món la nostra tasca boja i saludable. Demostreu així que vos manca una bollideta, cosa que en aquestos temps de canvi climàtic, és gairebé imprescindible. També volem donar les gràcies a tots els ajuntaments que ens recolzen any rere any, a les institucions, associacions i empreses solidàries, especialment a la Generalitat Valenciana, a la Diputació de València i a totes i tots els que junts teixim vincles per construir una salut mental digna i de qualitat.

El títol de la nostra agenda per al 2020 és ART NOSTRUM, en ella ens mostrem com els artistes plàstics que també som, com escriptores i escriptors que fan sentir la seua veu en primera persona. Hem triat fer-nos veure a través del nostre art que pot sorgir, i surt, en els moments en els que més estem fetes un poema, en els moments més durs, en els que exterioritzem les nostres pors i tristeses amb una pinzellada en la tela, amb una rialla front al objectiu de la càmera fotogràfica, amb un vers demanant amor, amb un relat de pura ficció.

Tenim moltes històries de superació que contar, gràcies a la professionalitat de moltes terapeutes, però també a l’entorn d’humanitat, d’empatia i a la comunicació que tenen molt de poder i cap efecte secundari nociu. Cadascú de nosaltres te un recorregut vital divers, això implica riquesa per a compartir i força per a, com diu el nostre lema des del principi, traure-li a la malaltia un trosset de malaltia.

Queden moltíssimes coses per fer per millorar la nostra situació i sobretot per a canviar la mirada que té la societat sobre les persones que patim un trastorn mental. Som expertes en sensibilitat.
Aqueixa mateixa sensibilitat que ens permet ser artistes en un món que no para de córrer per a arribar no se sap on. Nosaltres prenem impuls en la bellesa de la vida i ens recreem en ella.

L’art és el que al llarg de tota la història ens ha permès convertir el patiment en bellesa, d’estar fetes un poema a ser un pur poema. Les nostres experiències no son experiències en va, sino fets inoblidables i irrepetibles. Són petjades de nosaltres mateixos que deixem en el temps. Amb aquesta agenda volem que ens ajudes a que aquestes empremtes no s’esborren compartint-les amb tu.

VISCA LA UTOPIA I
VISCA LA BOGERIA PER LA VIDA

Deixa un comentari