fornera

Entrevistes Agenda 2021 – Fornera

Entrevista a Purín Bateller

per Salva Banyuls Planes i María José Alonso Puig

(Juliol de 2020)

Purín és propietària del Forn de Purín de Ròtova. Conversem amb ella per a que ens conte la seva experiència en temps de pandèmia.

En l’àmbit sanitari, com ha estat el treball en aquests temps de covid?

 La veritat és que vam viure uns dies de molta tristor, es va parar tot. Clar la gent es va tirar…pues als supermercats, als forns…teníem que estar pendents dels clients, inclús portar compres a casa per a les persones majors, el pa i tot el que necessitaven. També es va notar perquè, clar, la gent de fora ja no venia. Hem treballat per a la clientela del poble. Després també s’ha perdut faena de festes del poble que encarreguen pastes, bescuits… Però després de tot, ho vam passar… i la cosa s’ha remuntat, ha remuntat un poquet. Bo, molt trist, molt trist… la veritat que sí, es va parar tot, no sé, de matí la gent eixia, després ja no veies a ningú per ací i feies, “Però açò que és?”…i així ho hem passat.

Com t’has sentit tu durant el confinament? Has hagut de posar algun mitjà per poder treballar en condicions?

Clar, totes les proteccions que recomanaven que posarem: gel, mascaretes… tot això.

Ha estat difícil treballar de cara al públic en aquestes circumstàncies?

Hem estat pendents de la clientela. María José ens ha ajudat molt portant la compra a les cases , sobretot a les persones majors….

Com has viscut aquesta situació en l’àmbit familiar?

Bé, ja que la meua filla també té un supermercat i ha treballat molt, ha hagut d’anar a buscar genere a altres ciutats, per poder abastir a tota la clientela.

Has pogut extraure alguna cosa positiva d’aquest confinament?

Positiva? Jo sempre he treballat a gust en la meua feina, jo volia estar ahí i que no faltara de res.

Per finalitzar, voldries afegir alguna anècdota que haja passat en aquests dies?

 La gent estava molt afectada, em crida l’atenció que eixíem tots a aplaudir i ho vam com una cosa nostra i durant dos mesos eixíem tots els veïns a aplaudir.

Deixa un comentari